Travelpoint

Telefon: 042 – 372 020  |  bokning@travelpoint.se  |  Mån-Fre 08.00-17.00  |  24 tim service: +46 770 457 662

KULINARISK RESA TILL ALBANIEN, 29/9-5/10 2019

Dag 1, söndag 29 September
Ankomst Tirana flygplats. Transfer från flygplatsen till vårt Boutique hotel i Tirana, Hotell Sokrates.. Efter incheckningen väntar en liten förfriskning i hotellets trädgård. Vi äter en tidig middag på en av våra favoritrestauranger och går igenom veckans program, samtalar om Albanien och lär känna varandra.

Dag 2, måndag 30 September
Frukost på hotellet med välkomstinformation om Albanien och resan. Buss avgår till Shkodër. Besök på Venetianska maskfabriken och fotomuseet. Lunch i Shkodër.
Bussen kör till välbesökta Agroturismgården Mrizi i Zanave, där vi checkar in på hotellet och njuter av en fantastisk middag.

Dag 3, tisdag 1 Oktober
Vakna med tuppen och avnjut en frukost i morgonsolen. Rundtur på agroturismgården Mrizi i Zanave och produktionen.
Bussen avgår mot bergsbyn Krujë, Skanderbegs hemstad. Här utforskar vi slottsmuséet, omkringliggande historiska byggnader och antik- och hantverksmarknaden. Lunch Krujë.
Bussen avgår mot hamnstaden Durrës. Check-in på hotellet Royal G på stranden strax söder om hamnen. Egen tid i Durrës. Middag på Charli Max, en av Durrës bästa restauranger, med kock från Noma i köket.

Dag 4, onsdag 2 Oktober
Denna dag har vi avsatt för att utforska denna trevliga hamnstad på egen hand. Här kan ni njuta av stranden eller poolen utanför hotellet eller bege in till staden för att se amfiteatern som är den största på balkan, strosa i de mysiga gränderna, gå på museum, äta gott ja allt vad ni önskar er.

Dag 5, torsdag 3 Oktober

Frukost på hotellet. Vi checkar ut och bussen tar oss genom den Albanska landsbygden till den mytomspunna halvön Kep i Rodonit där vi njuter av Vingården Duka där vi får en visning av gården.
Lunch och vinprovning sker i deras fantastiska lilla Chalet vid vingårdens egna lilla sjö. En enkel vingård med charm och en familj med stora drömmar. Här provar vi även regionens ostar under ledning av Monica Oldsberg.
När vi känner oss nöjda tar oss resan till Tirana där vi spenderar kommande nätter på hotel Sokrates. Middag på egen hand i Tirana.

Dag 6, fredag 4 oktober
Njutbar frukost.Hotellet ligger med mycket bra läge bara ett par gator från “Hjältarnas Boulevard” och de stora hjältarna är Skanderbeg och Moder Teresa. Guiden möter upp på hotellet för en guidad promenad genom Tiranas gröna, färgglada gator och torg. Resten av dagen spenderar ni på egen hand för att bara njuta eller fördjupa er i något av det ni fått inblick i. På kvällen möter vi upp för att ta vi en gemensam promenad till välrenomerade Mullixhiu som drivs av kocken Bledar Kola som har arbetat på Noma, Fäviken och flertalet Michelinstjärnbeströdda restauranger.

Dag 7, lördag 5 Oktober

Frukost på hotellet och egen tid fram till buss hämtar upp för avfärd mot flygplatsen.

Datum & Avreseort:
Från/Till Arlanda eller Köpenhamn, 29/9-5/10.
Flyg med Lufthansa och Austrian Airlines.

Priser:
12.750 kr, del i dubbelrum
15.500 kr, enkelrum
Priserna beräknat på 16 personer, med dagens eurokurs.

Detta ingår:

  • Del i dubbelrum, inklusive frukost
  • Alla delar i programmet, inkl transport, inträde etc. dock ej alla delar det står egen tid i programmet där betalar var och en själv
  • Gemensamma måltider i programmet ingår (måltidsdryck och ett glas vin vid lunch och middag ingår)
  • Flygplatstransfer ankomst- och avresedag

Betalning:
50% betalas vid bokning. 100% betalas senast 2 månader innan avresa.