Travelpoint

ISHOTELLET

200 km norr om polcirkeln, intill den mäktiga glaciärälven Torne ligger byn Jukkasjärvi. Här byggs varje vinter det världsberömda ICEHOTEL och har så gjorts under 25 år, varje år fylld med unik konst gjord av konstnärer från hela världen. Hotellet är inte bara det första i sitt slag i världen – det är också det största. De ca 60 rummen, isbaren, kyrkan och den majestätiska pelargången är alla tillverkade med exklusiv, ren is från Torne älv. Utanför dörren finns den orörda och mäktiga Arktiska naturen. Gör dig redo för ett oförglömligt vinteräventyr!

DAG 1: lördag

Ankomst med SAS till Kiruna flygplats. 1 värd/guide från ICEHOTEL möter upp er i ankomsthallen och hälsar er välkomna till den lilla gruvstaden Kiruna, 200 km norr om Polcirkeln. Denna värd/guide kommer att ta hand om er under hela vistelsen.

Kort promenad till flygplatsstugan där ni utrustas med och byter om till varm vinterutrustning såsom: dunbyxor, dunjacka, mössa, vantar och fodrade vinter boots. Dags för en hundspannstur direkt från flygplatsen. På turen serveras en lunch. Ert bagage transporteras separat.

Ankomst Jukkasjärvi ett litet samhälle med anor från 1600-talet som ligger vackert beläget intill Torneälven.

Guidad tur av det världsberömda ICEHOTEL som avslutas med en drink serverad i isglas i ICEBAR by ICEHOTEL.

18:00 Incheckning i följande kall logi
Transfer till Kyrkudden. Utanför Jukkasjärvi Kyrka hälsas ni välkomna av er samiska värd. Samerna är Lapplands ursprungsbefolkning.

Det är dags för den stora utmaningen, varje gäst får köra sitt eget spann, dragen av en ren, runt en ca 300 meter lång bana. Efter renslädes-turen blir ni inbjudna i den stora kåtan. Ni slår er ned vid de vackert dukade borden placerade runt den sprakande elden. En traditionell samisk middag serveras.
Guidad busstransfer tillbaka. Åter ICEHOTEL.

DAG 2: söndag

07:30 En guide väcker er på morgonen med att servera en varm dryck, därefter väntar morgonbastu, följd av frukost i ICEHOTEL Restaurant.
08.00-10:00 Frukostbuffé i ICEHOTEL Restaurant.
Idag står en skotersafari på programmet. 2 personer per skoter som turas om att köra. Under turen serveras en välsmakande lunch i en timrad kåta runt en sprakande eld. Åter ICEHOTEL.

Transfer till LKAB

Följ med till världens största underjordiska järnmalmsgruva. Med buss direkt från turistbyrån åker vi rakt in i berget och ner till visningsgruvan LKAB:s Visitor Centre, på 540 meters nivå. Här i Kiruna kretsar mycket runt vår gruva. Guiden berättar om modern gruvbrytning och hur den kan få en hel stad att flytta.

Transfer tillbaka till ICEHOTEL. Incheckning i följande varm logi på ICEHOTEL.

Promenad tillsammans med guiden till Hembygdsgården. Med utsikt över Torneälven, ligger den genuina, charmiga Hembygdsgården. I denna timmerbyggnad, byggd 1768, serveras en 3-rätters middag.Efter middagen, promenad tillbaka.

DAG 3: måndag

07.00-10:00 Frukostbuffé i ICEHOTEL Restaurant.
Isskulptering är ett måste när ni besöker ICEHOTEL. Med is verktyg och professionell vägledning av ICEHOTEL konstnärer guidas ni in i is skulpterandets magiska värld. De vackraste skulpturerna kommer vi att ställa på ert bord som dekoration, vid kvällens middag. Lunch i Restaurangen

Icedriving – Utmana dig själv bakom ratten!
Följ med på en rolig och lärorik dag till vår privata isbana där ni får sätta er körning på prov i en ny MINI COOPER D COUNTRYMAN.

Vår specialutbildade instruktör berättar om bilars beteende på halt underlag och tar oss igenom en rad olika praktiska moment som testar dina kunskaper i situationer hämtade ur verkligheten – t.ex. snabb inbromsning, väja för hinder, ta skarpa kurvor och mycket mer. 2 personer per bil.

En 4-rätters lappländsk is-gourmet middag serveras i ICEHOTEL restaurant. Detta betyder att förrätterna, tillbehör till varmrätten samt desserten serveras på is.

Dag 4:a tisdag

07.00-09:00 Frukostbuffé i ICEHOTEL Restaurant.
10:00 Guidad busstransfer till flygplatsen.
10:15 Ankomst Kiruna flygplats. SAS incheckning.
11:05 Avresa med SAS mot Stockholm/Arlanda